Begeleiding bij Kanker

Begeleiding bij Kanker

Van draaikolk naar rustiger vaarwater

hulp bij rouw, kanker, vrouw, man verloren, alleen door moeten, help, hulp bij verlies, alleen door moeten, hulp na overlijden, Utrecht, Veenendaal, Leusden, Woudenberg, zelfmoord, kind verloren, gespreksgroep rouw

Begeleiding bij kanker. Als je de diagnose kanker krijgt belandt jouw leven in een draaikolk aan gevoelens en gedachten. Je wordt ineens geconfronteerd met verlies van gezondheid. Met emoties als angst en verdriet. Met behandelingen die het dagelijks leven overhoop halen en een aanslag zijn op de kwaliteit van leven.

Mijn ondersteuning is er voor jou.

Of je nu net de diagnose hebt gekregen en je in de draaikolk zit die de eerste periode vaak typeert. Wanneer je al een behandeltraject achter de rug hebt en het op zich goed met je gaat maar moeite hebt om je leven weer invulling te geven. Maar ook wanneer je te horen hebt gekregen dat er uitzaaiingen zijn en dat de behandelingen gericht zijn op zo lang mogelijk kwaliteit van leven ervaren. Praten over de dood ga ik niet uit de weg en wanneer dit voor jou dichterbij komt dan kun je ook bij mij terecht.

Coachen bij kanker is persoonlijk en daarom maatwerk. Voor meer rust, veerkracht en energie in het leven met of na kanker werk ik samen met Coach Connect bij Kanker.

Begeleiding bij kanker voor het hele gezin

Als jij de diagnose kanker krijgt raakt dat niet alléén jou. Kanker raakt het hele gezin. De impact op jouw partner is óók enorm. Ook hij of zij is bang en verdrietig en jullie leven is overhoop gehaald.

Begeleiding voor de partner

Leven met kanker is ook voor de partner heftig en je komt als vanzelf in de rol van mantelzorger terecht en die rol is zwaar. Zeker als ook (kleine) kinderen onderdeel uitmaken van je gezin. Vermoeidheid en machteloosheid liggen op de loer. Ook jij hebt aandacht, troost en hulp nodig als jouw partner de diagnose kanker krijgt. 

Je cijfert jezelf weg

Tegelijk vind je het wellicht ongemakkelijk om hulp te vragen, want jij bent immers niet ziek. Je cijfert jezelf weg, je wilt je naasten – en zeker je zieke partner – niet ook nog met jouw zorgen belasten. Je stopt je emoties weg. En als iemand er al naar vraagt durf je je ware gevoelens niet uit te spreken omdat ze raar of overdreven lijken. Terwijl je eigenlijk zou willen vertellen dat je je soms zo alleen voelt en dat het lijkt alsof je leven tot stilstand is gekomen. Je wordt geconfronteerd met verlies van toekomstperspectief en het voelt als rouw.

Het lijkt alsof niemand je begrijpt en dat je bij de mensen die je het meest nodig hebt je verhaal niet kwijt kunt. Dan is coaching bij kanker wat voor jou.  Als coach bij kanker ben ik aangesloten bij het Kwaliteits Keurmerk Coach bij kanker

Begeleiding bij Kanker

Of misschien wil je gewoon alleen tegen iemand aanpraten of je nu zelf of jouw partner de diagnose kanker krijgt. Iemand die er is om alleen naar jou te luisteren. En die jou eventueel tips en handvatten kan geven waar je écht iets aan hebt.

Soms is het voldoende om je hart te luchten bij iemand die je privé niet ontmoet. Kies dan voor een steun in de rug bij een individuele wandeling . Dit kan eenmalig maar natuurlijk ook vaker wanneer jij daar behoefte aan hebt. Ondersteuning bij kanker voor de patiënt en de partner met de flexibiliteit die jij nodig hebt. Lees meer over de verschillende mogelijkheden.

Reactie van Margot: ” De positieve, rustige en open gesprekken hebben me na mijn behandeling sterker gemaakt.” Meer reacties over mijn begeleiding lezen klik dan hier

Voor het coachen bij kanker werk ik samen met Coach Connect bij Kanker.

rouwcoach Leusden, Amersfoort, rouwbegeleiding, coach bij kanker
Mijn praktische aanpak zet je weer in beweging!