Coachen met Afbeeldingen

Coachen met Afbeeldingen

Er ligt een pakje in de brievenbus. Een nieuwe set coachkaarten. Ik bekijk ze, weer veel verschillende afbeeldingen en spontaan besluit ik er drie te trekken.

Trek een voor mijn wens, deze kies ik bewust uit. Draai ze om en pak nog twee , een voor mijn belemmering en een voor mijn hulpbron , deze kies ik blind en heb dus geen idee wat erop staat.

Meer ontspannen

Mijn kaart welke symbool staat voor mijn wens : meer ontspannen met mijn missie bezig zijn.

Ik geniet van alles wat ik doe, ben blij met de stappen die ik heb genomen de afgelopen jaren. Maar de drive is zo sterk om mijn missie te doen laten slagen dat ik het liefst gisteren klaar ben. Heb mezelf niet voor niks minimaal twee jaar de tijd gegeven. Maar de onrust is er ook…en dat geeft lichte spanning welke ik voel in mijn lijf. En ja, dan slaat ook de twijfel wel eens toe: doe ik er goed aan, gaat het wel lukken? Alhoewel er ook een rotsvast vertrouwen in mij huist. En die twee strijden om aandacht.

Met de voeten omhoog rustig doorgaan op de ingeslagen weg, bij wijze van spreken dan. Want als ik echt vaak zo ga zitten gebeurt er ook niks. En krijg ik, in het Nederlandse klimaat koude voeten. En al die plannen in mijn hoofd, voor alles is een tijd.

Voeten met zandkorrels, in de zon, dat voelt als rustig aan en genieten!

Dan draai ik de kaart om van wat me belemmert om die rust te voelen. Een woestijn met hobbels en bobbels. Het raakvlak met de eerste kaart is treffend. De zandkorrels onder de voeten. In het zand lopen is zwaar, moet je de tijd voornemen. De bergen en dalen van de woestijn zijn er om overwonnen te worden in mijn tempo.

Het raakt, ik heb mezelf die tijd wel gegeven in de agenda maar ik gun mezelf de tijd, rust en ontspanning niet altijd. Ik wil door banjeren maar het zand remt af.

Vrolijk geel spat van het papier af

Dan draai ik de derde en laatste kaart om. Deze staat symbool voor mijn hulpbron. Het is een zonnebloem, vrolijk geel spat deze van het papier af…..voor mij staat deze voor natuur. Vaker de natuur opzoeken, een wandeling maken of tussen de bloemen in mijn tuin gaan rommelen. Die verbinding raak ik nog weleens kwijt. Dan wandel ik weinig, trek er niet of maar kort op uit om de rust van de natuur te voelen. Terwijl ik weet dat dat me zo veel positieve energie geeft. Ik voel wat me te doen staat.

De natuur in, dat geeft mij de ontspanning om de tijd die ik mezelf heb gegeven ook te gunnen. De tijd die nodig is om mijn missie te doen laten slagen…en bloemen is voor mij een symbool van vrolijkheid, blijheid en ontspanning.

Altijd weer bijzonder wat een paar afbeeldingen je kunnen vertellen. Onze nieuwbakken huisgenoot helpt me om mijn wens om te zetten in daden. Nu moet ik wel de tijd nemen om  naar buiten. Welkom Beagle pup, over een tijdje gaan we heerlijk lange wandelingen maken.

Ook nieuwsgierig wat afbeeldingen kunnen vertellen over jouw wens, belemmeringen en hulpbronnen? Kom dan eens langs op een van de schuif-eens-aan ochtenden, de kaarten liggen klaar! (elke eerste woensdagochtend van de maand van 10.00-12.30)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *