Coaching bij Kanker

Coaching bij Kanker

Coaching bij kanker voor de patiënt en zijn of haar partner.

Als je de diagnose kanker krijgt heeft dat enorme gevolgen. Natuurlijk in de eerste plaats voor jou zelf. Je wordt ineens geconfronteerd met verlies van gezondheid. Met emoties als angst en verdriet. Met behandelingen die het dagelijks leven overhoop halen en wellicht een zware aanslag zijn op de conditie en kwaliteit van leven. Het is dan ook volkomen terecht dat artsen, gezinsleden, familie en vrienden zich intens bekommeren om en focussen op de genezing, verzorging en afleiding van jou.

De impact op het gezin

Als jij de diagnose kanker krijgt raakt dat niet alléén jou. Kanker raakt het hele gezin. De impact op jouw partner is óók enorm. Ook hij of zij is bang en verdrietig en jullie leven is overhoop gehaald.

Hoe gaat het met jou?

Als partner van een kankerpatiënt kom je als vanzelf in de rol van mantelzorger terecht en die rol is zwaar. Zeker als ook (kleine) kinderen onderdeel uitmaken van je gezin. Vermoeidheid en machteloosheid liggen op de loer. Ook jij hebt aandacht, troost en hulp nodig als jouw partner de diagnose kanker krijgt. Coachen bij kanker is ook voor de partner van de patiënt.

Tegelijk vind je het wellicht ongemakkelijk om daarom te vragen, want jij bent immers niet ziek? Je cijfert jezelf weg, je wilt je naasten – en zeker je zieke partner – niet ook nog met jouw zorgen belasten. Je stopt je emoties weg. En als iemand er al naar vraagt durf je je ware gevoelens niet uit te spreken omdat ze raar of overdreven lijken. Terwijl je eigenlijk zou willen vertellen dat je je soms zo alleen voelt en dat het lijkt alsof je leven tot stilstand is gekomen. Het lijkt alsof niemand je begrijpt en dat je bij de mensen die je het meest nodig hebt je verhaal niet kwijt kunt. Dan is coaching bij kanker wat voor jou. Voor het coachen bij kanker werk ik samen met Coach Connect.

Je bent niet alleen

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 118.000 mensen kanker (bron: KWF). Dat zijn 13 mensen per uur. Ga maar na hoeveel partners dus in hetzelfde schuitje zitten als jij. Die met dezelfde vragen en dilemma’s worstelen als jij. Hoe fijn is het om een keer met hen van gedachten te wisselen? Om je zorgen en verwarrende gevoelens te delen en te horen hoe anderen daarmee om gaan?

Coaching bij Kanker

Of misschien wil je gewoon alleen tegen iemand aanpraten of je nu zelf of jouw partner de diagnose kanker krijgt. Iemand die er is om alleen naar jou te luisteren. En die jou eventueel tips en adviezen kan geven waar je écht iets aan hebt.

Mijn begeleiding is individueel. Je kunt in beide gevallen kiezen voor een eenmalig gesprek of voor een serie coachgesprekken. Jij weet waar je behoefte aan hebt, dus jij bepaalt wat het beste bij je past. Lees meer >>>

Soms is het voldoende om je hart te luchten bij iemand die je privé niet ontmoet. Kies dan voor een steun in de rug bij een individuele wandeling . Dit kan eenmalig maar natuurlijk ook vaker wanneer jij daar behoefte aan hebt. Ondersteuning bij kanker voor de patiënt en de partner met de flexibiliteit die jij nodig hebt.

Reactie van Margot: ” De positieve, rustige en open gesprekken hebben me na mijn behandeling sterker gemaakt.”

Meer reacties over mijn begeleiding lezen klik dan hier

coaching bij kanker, lifecoaching, partners , kanker
Het lijkt alsof je leven tot stilstand is gekomen, kom door coaching weer in beweging.