Wie ben ik

Wie ben ik

LUISTEREN, PRAKTISCH en ERVARINGSDESKUNDIGE

Tijdens zes en een half jaar leven met kanker in het gezin had ik graag een coach gehad. Iemand die er alleen voor mij was, die niet zijn/haar eigen ervaringen en verdriet deelde en oprecht geïnteresseerd was in hoe het met mij ging. Die begreep dat ik me afvroeg: waar ben ik nog?

In 1968 stond mijn wieg in het Friese Bergum en de eerste 25 jaar van mijn leven heb ik dan ook in Friesland gewoond. Samen met mijn man en oudste zoon verruilden we het Friese land voor Leusden. Hier werd ons gezin uitgebreid met nog een zoon en een dochter.

leven met kanker
Coach rondom Kanker

In 2007 nam ons leven een onverwachte wending doordat kanker ons gezin binnensloop.

Een rugzak met levenservaring

Tien jaar later heb ik een rugzak gevuld met levenservaring. Hierin zit jarenlang mantelzorgen, omgaan met kanker in het gezin en het verlies van mijn man. In de drie jaar na zijn overlijden kwam het plotseling verlies van mijn beste vriend en het afscheid van mijn vader er nog bovenop. Omgaan met fibromyalgie vullen de gaatjes in mijn rugzak.

Opleiding tot Lifecoach

De drive om iets te doen met deze levenservaringen en andere mensen te ondersteunen heb ik omgezet in het volgen van de tweejarige Hbo-opleiding tot Lifecoach aan het Atma instituut te Amersfoort. De tweede rugzak is dan ook gevuld met coachtechnieken. De kracht van deze opleiding is dat er veel geoefend wordt met de aangeboden technieken. Ook is er heel veel aandacht is voor je persoonlijke proces.

Coach rondom Kanker

In september 2017 ben ik gestart met de specialisatie “coachen rondom kanker”. In 2019 heb ik alle modules gevolgd van deze opleiding. Ook heb ik mij gespecialiseerd in het coachen van partners van kankerpatiënten. Sinds april 2019 ben ik aangesloten bij het kwaliteitskeurmerk Coach bij Kanker . 

Op 18 mei 2017 ben ik gestart met mijn praktijk. Het logo is ontstaan vanuit mijn naam, wieling is een ander woord voor draaikolk. De draaikolk, een synoniem voor de periode waarin mijn gezin jarenlang heeft geleefd door de ziekte en het overlijden van mijn man.

Persoonlijke kenmerken die je in mijn manier van coachen terug vindt zijn: positief, rust, vertrouwen, praktisch, relativerend, nuchter, een luisterend oor en alle ruimte voor jouw proces. En in het Fries coachen is geen probleem als jij je daar prettiger bij voelt.

Daarnaast heb ik gewerkt als assistent-mentor bij de opleiding LifeCoaching aan het Atma instituut. En ondersteun ik gezinnen met jonge kinderen als vrijwilliger bij HomeStart in Leusden.

Ben jij geraakt door kanker en wil je ook met meer energie, veerkracht en rust door het leven wandelen neem dan nu contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.