Wie ben ik

Wie ben ik

LUISTEREN, PRAKTISCH en ERVARINGSDESKUNDIGE

Tijdens zes en een half jaar leven met kanker in het gezin had ik graag een coach gehad. Iemand die er alleen voor mij was, die niet zijn/haar eigen ervaringen en verdriet deelde en oprecht geïnteresseerd was in hoe het met mij ging. Die begreep dat ik me afvroeg: waar ben ik nog?

In 1968 stond mijn wieg in het Friese Bergum en de eerste 25 jaar van mijn leven heb ik dan ook in Friesland gewoond. Samen met mijn man en oudste zoon verruilden we het Friese land voor Leusden. Hier werd ons gezin uitgebreid met nog een zoon en een dochter.

leven met kanker
Coach rondom Kanker

In 2007 nam ons leven een onverwachte wending doordat kanker ons gezin binnensloop.

Een rugzak met levenservaring

Tien jaar later heb ik een rugzak gevuld met levenservaring, hierin zit jarenlang mantelzorgen, omgaan met kanker in het gezin en het verlies van mijn man. In de drie jaar na zijn overlijden kwam het plotseling verlies van mijn beste vriend en het afscheid van mijn vader er nog bovenop.

Het omgaan met fibromyalgie, ADHD en een stoornis in het autistisch spectrum vullen de gaatjes in deze rugzak.

Opleiding tot Lifecoach

De drive om iets te doen met deze levenservaringen en andere mensen te ondersteunen heb ik omgezet in het volgen van de tweejarige Hbo-opleiding tot Lifecoach aan het Atma instituut te Amersfoort. De tweede rugzak is dan ook gevuld met coachtechnieken. Enthousiast geworden door het coach vak heb ik tijdens de opleiding besloten om het roer om te gooien. En heb ik de werkzaamheden binnen de catering ingeruld voor mijn eigen coachpraktijk. De kracht van deze opleiding is dat er veel geoefend wordt met de aangeboden technieken en dat er heel veel aandacht is voor je persoonlijke proces.

Ik coach in mijn praktijk of tijdens een wandeling in de natuur. Daarnaast bied ik lotgenotencontact voor partners van kankerpatiënten.

Coach rondom Kanker

In september 2017 ben ik gestart met de specialisatie “coachen rondom kanker”. Inmiddels heb ik deze afgerond en ben ik gecertificeerd coach rondom kanker. Ook ben ik aangesloten bij het kwaliteitskeurmerk Coach bij Kanker.

Als coach rondom kanker werk ik veel met de zes thema`s welke gebaseerd zijn op de zes meest gestelde vragen. Deze thema`s zijn: Kanker en….

  • vermoeidheid
  • relaties
  • angst
  • zingeving
  • zelfbeeld
  • werk

Daarnaast heb ik gewerkt als assistent-mentor bij de opleiding LifeCoaching aan het Atma instituut. En ondersteun ik gezinnen met jonge kinderen als vrijwilliger bij HomeStart in Leusden.

Op 18 mei 2017 ben ik gestart met mijn praktijk. Het logo is ontstaan vanuit mijn naam, wieling is een ander woord voor draaikolk. De draaikolk, een synoniem voor de periode waarin mijn gezin jarenlang heeft geleefd door de ziekte en het overlijden van mijn man.

Persoonlijke kenmerken die je in mijn manier van coachen terug vindt zijn: positief, rust, vertrouwen, praktisch, relativerend, nuchter, een luisterend oor en alle ruimte voor jouw proces. En in het Fries coachen is geen probleem als jij je daar prettiger bij voelt.

Ben jij geraakt door kanker en wil je ook met meer energie, veerkracht en rust door het leven wandelen neem dan nu contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.