Martha Wieling

Martha Wieling

      Aandacht voor meer levensgeluk

hulp rouw, rouwcoach, steun bij rouw, gespreksgroep rouw,gelukkiger voelen, geluk na verlies, weer gelukkig worden, alleen verder, samen, begeleiding bij rouw, rouwsteun, Amersfoort, iemand is doodgegaan, afscheid moeten nemen, partnerverlies, Leusden

Martha Wieling, wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe lees je hieronder.

In 1968 stond mijn wieg in het Friese Burgum en de eerste 25 jaar van mijn leven heb ik in Friesland gewoond. In 1993 verruilde ik, samen met mijn man en oudste zoon, het Friese land voor Leusden, waar ons gezin werd uitgebreid met nog een zoon en een dochter. Het was in 2007 waarin ons leven een onverwachte wending kreeg doordat kanker ons gezin binnensloop; mijn man werd ziek.

Martha Wieling, een rugzak met gesprekstechnieken en levenservaring

Nu, jaren later, draag ik een rugzak met mij mee die gevuld is met levenservaring. In die rugzak zitten jaren van mantelzorg. En het leven met kanker in het gezin en het verlies van mijn man. In de drie jaar na zijn overlijden kwam het plotselinge verlies van mijn beste vriend en het afscheid van mijn vader er nog bovenop. 

Martha Wieling als begeleider bij rouw

De drive om iets te doen met deze levenservaring en de behoefte om andere mensen te ondersteunen heb ik gebruikt om een tweejarige HBO-opleiding tot Life Coach te volgen aan het Atma Instituut in Amersfoort. In september 2017 ben ik gestart met de specialisatie ‘coachen rondom kanker’. En in 2019 heb ik alle modules van de opleiding afgerond. Samen met mijn eigen ervaringen is mijn professionele rugzak vanaf dat moment voor het begeleiden bij rouw en verlies gevuld.

In mijn professionele rugzak vind je onder andere wandelcoaching waarbij ik gebruik maak van de omgeving, systemisch werken, de verlieskaart, creatieve technieken, RET, deelpersoonlijkheden en lichaamsgericht werken. Kernwoorden bij mijn begeleiding zijn bewegen, ervaren  en voelen, persoonlijk met professionele afstand en balans tussen gedachten en gevoel. Daarbij ga ik, naast alle kennis die ik bezit, intuïtief te werk.

Begeleiding met een lach en een traan.

Op 18 mei 2017 ben ik gestart met mijn praktijk. Mijn logo vindt zijn oorsprong in mijn naam. Wieling is een ander woord voor draaikolk. De draaikolk staat voor mij synoniem aan de situatie waarin mijn gezin jarenlang heeft geleefd door de ziekte en het overlijden van mijn man. Dat is de situatie waarin de patiënt en naasten in terecht komen na de diagnose. Het rustiger vaarwater is waar ik met jou naar toe werk. 

Leef nu het kan!

Is mijn levensmotto geworden. Er zijn altijd een paar woorden die je kort en krachtig omschrijven. Deze woorden zie je ook terug in mijn begeleiding: positief, relativerend, doener, praktisch en rust uitstralend.

En verder geniet ik weer van de liefde en woon ik samen, houd van gezelligheid met mijn kinderen, familie en vrienden. Ben ik beppe en mag ik veel plezier beleven aan mijn kleinkind. Heb ik een huis waarin twee honden en twee katten een plekje hebben. Word ik vrolijk van bloemen en is werken in mijn tuin een heerlijke ontspannen bezigheid. De natuur in, een stad verkennen en op een terrasje neerploffen, ik word er blij van. Rondtoeren in ons camperbusje doe ik graag in de weekenden en op vakantie. Thuiskomen is altijd weer een feestje.

Van mijn werk geniet ik en ik krijg er energie van. Het geeft voldoening om de steun in de rug te zijn voor anderen die in de draaikolk zitten waar ik jaren in heb gezeten. 

Samenwerken met anderen in hetzelfde vak doe ik graag en ik werk dan ook als nazorgverlener bij Nunazorg.

Kwaliteitskeurmerk

Ik ben aangesloten bij het kwaliteitskeurmerk Coachen bij Kanker (sinds 2019) en teamlid bij Coach Connect 

Meer weten over de zes en een half jaar kanker in mijn gezin en hoe ik hiermee om ging? 

Meer weten: lees mijn ervaringsverhalen uit de praktijk

hulp bij rouw, rouwcoach, martha Wieling, rouwbegeleiding, verlieservaringen, weer in beweging, overlijden, gemis partner, zieke partner, hulp na overlijden, Amersfoort, Leusden
In mijn vrije tijd ga ik ook graag de natuur in, al wandelend de omgeving verkennen.