Martha Wieling

Martha Wieling

 Lifecoach voor meer levensgeluk

de helpende hand bij rouw en verlies, omgaan met ziekte, burn-out en loopbaanvragen

Soms wordt je leven onverwacht op zijn kop gezet.

Bij mij was dat in 2007 toen mijn man de diagnose kanker kreeg. In de zes en een half jaar dat mijn gezinsleven door kanker werd beïnvloed had ik graag een coach gehad. Iemand die er alleen voor mij was, die oprecht geïnteresseerd was in hoe het met mij ging, die vooral naar mij wilde luisteren en die begreep dat ik me afvroeg: waar ben ik nog? Die coach bij kanker was er destijds niet, maar ik, Martha Wieling, ben blij en gemotiveerd om die coach voor een ander te kunnen en mogen zijn.

In 1968 stond mijn wieg in het Friese Bergum en de eerste 25 jaar van mijn leven heb ik in Friesland gewoond. In 1993 verruilde ik, samen met mijn man en oudste zoon, het Friese land voor Leusden, waar ons gezin werd uitgebreid met een zoon en een dochter. Het was in 2007 waarin ons leven een onverwachte wending kreeg doordat kanker ons gezin binnensloop; mijn man werd ziek.

Martha Wieling, een rugzak met coachtechnieken en levenservaring

Nu, bijna 15 jaar later, draag ik een rugzak met mij mee die gevuld is met levenservaring. In die rugzak zitten jaren van mantelzorg. En het leven met kanker in het gezin en het verlies van mijn man. In de drie jaar na zijn overlijden kwam het plotselinge verlies van mijn beste vriend en het afscheid van mijn vader er nog bovenop. Omgaan met fibromyalgie vullen de gaatjes in mijn rugzak.

Martha Wieling als Life Coach en specialist in coachen bij kanker

De drive om iets te doen met deze levenservaring en de behoefte om andere mensen te ondersteunen heb ik gebruikt om een tweejarige HBO-opleiding tot Life Coach te volgen aan het Atma Instituut in Amersfoort. In september 2017 ben ik gestart met de specialisatie ‘coachen rondom kanker’. En in 2019 heb ik alle modules van de opleiding afgerond. Samen met mijn eigen ervaringen is mijn professionele rugzak voor het begeleiden bij rouw en verlies gevuld.

Martha Wieling start een eigen praktijk

Op 18 mei 2017 ben ik gestart met mijn praktijk. Mijn logo vindt zijn oorsprong in mijn naam. Wieling is een ander woord voor draaikolk. De draaikolk staat voor mij synoniem aan de situatie waarin mijn gezin jarenlang heeft geleefd door de ziekte en het overlijden van mijn man. Dat is de situatie waarin de patiënt en naasten in terecht komen na de diagnose. Het rustiger vaarwater is waar ik hen naartoe begeleiden wil. 

Kwaliteitskeurmerk

Ik ben aangesloten bij het kwaliteitskeurmerk Coachen bij Kanker (sinds 2019) en teamlid bij Coach Connect 

Meer weten over de zes en een half jaar kanker in mijn gezin en hoe ik hiermee om ging?

Luister naar het interview door op de foto te klikken.

 

Coach bij kanker, martha Wieling, Life Coaching, partners van kankerpatienten
In mijn begeleiding maak ik gebruik van dat wat in de omgeving te vinden is.