Met een groep

Met een groep

Je hebt het gevoel dat je alleen op de wereld bent en dat er niemand is die je echt begrijpt. Maar in Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 118.000 mensen kanker (bron: KWF). Dat zijn 13 mensen per uur. Ga maar na hoeveel partners dus in hetzelfde schuitje zitten als jij. Die met dezelfde vragen worstelen als jij. Hoe fijn is het om een keer met een groep van gedachten te wisselen? Om je zorgen en verwarrende gevoelens te delen en te horen hoe anderen daarmee om gaan?

Anderen in dezelfde situatie, dus lotgenoten, hebben aan een half woord genoeg. Zij geven je tips en handvatten door hun ervaringen met jou en met de groep te delen. Zij vinden jouw gevoelens niet vreemd maar herkennen die juist.
Met regelmaat organiseer ik voor groepen een lotgenotenwandeling en/of een serie gespreksavonden. De data vind je in de agenda.

Vanaf maart 2020 zijn alle groepsbijeenkomsten vanwege het coronavirus uit de agenda gehaald. Uiteraard worden deze weer georganiseerd wanneer het weer mogelijk is.

Samen met anderen kun je het aan!

Reactie deelnemer uit een gespreksgroep voor patiënten met uitgezaaide borstkanker:
“Wat fijn dat jij onze begeleider bent, je straalt rust en vertrouwen uit.”

Contact houden via social media

Wil je buiten de bijeenkomsten om ook contact houden met lotgenoten? Ook dat kan. Deel je ervaringen en steun elkaar in mijn Facebookgroep:

https://www.facebook.com/groups/partnersvankankerpatienten/

Met een groep, lotgenotencontact voor partners van kankerpatienten, wanneer je partner de diagnose kanker krijgt, partner heeft kanker
Lotgenotenwandeling in het mooie Den Treek bij Leusden.