Mijn aanpak

Mijn aanpak

Mijn aanpak en begeleiding is in de eerste plaats praktisch, rustig en doelgericht met alle aandacht voor jou. Aandachtig luisteren en vragen stellen is de rode draad. Ik maak gebruik van diverse gespreks- en coachtechnieken om enerzijds jou je verhaal te kunnen laten doen en anderzijds scherp te krijgen waar je echte knelpunten zitten.

Een-op-een begeleiding of contact met lotgenoten

Met mijn aanpak gaan we samen op zoek naar manieren om jou meer in balans te krijgen. Ik help je om structuur in je dagen en in je leven aan te brengen en ik geef je praktische tips en adviezen die zorgen voor meer rust en energie.
De begeleiding die ik verzorg kan zowel op individuele basis als in groepsbijeenkomsten en je kunt in beide gevallen kiezen voor een eenmalig gesprek of voor een serie bijeenkomsten. Jij weet waar je behoefte aan hebt, dus jij bepaalt wat het beste bij je past. Lees meer >>>

Wandelcoaching

Wandelen is een fijne manier om je hart bij te luchten en een gesprek te voeren. Je bent in beweging en in de buitenlucht en doordat je naast elkaar loopt hoef je elkaar niet steeds aan te kijken. Dat kan prettiger zijn dan tegenover iemand te zitten. Bovendien kan de natuur helpen om rust en balans te ervaren en om verlichting, openheid en ruimte in je hoofd te creëren. Ik trek dan ook graag de natuur in met mijn cliënten. Al wandelend en pratend krijgen we inzicht in wat jij nodig hebt om de combinatie van gezin, werk en extra zorg vol te houden. Je komt letterlijk en figuurlijk in beweging tijdens een wandelcoachsessie.

Tijdens de wandelcoachsessies maak ik gebruik van de omgeving. Wandelcoaching betekent gebruik maken van wat de natuur aan obstakels en oplossingen laat zien. Die omgevallen boomstam op het wandelpad vormt een belemmering om door te gaan. Wat doe je? Stap je eroverheen, omheen of kies je ervoor om terug te gaan? Ik stel vragen en geef je ruimte om na te denken, zodat je meer vanuit je hoofd in je gevoel terecht komt. In mijn aanpak wijst de omgeving je de weg.

Reactie van Mariska: “Ongelofelijk dat een wandelsessie en praten er voor zorgt dat een struikelblok geen struikelblok hoeft te zijn, maar dat er ook paadjes langs gaan.”

mijn aanpak een op een begeleiding of lotgenotencontact
Een steun in de rug…trek je wandelschoenen aan en ik wandel met je mee.