Ondersteuning voor mantelzorgers

Ondersteuning voor mantelzorgers

Ondersteuning voor mantelzorgers, ik bied de de helpende hand waardoor je het mantelzorgen langer volhoudt!

Mantelzorg is meer dan de praktische hulp. Je steunt de zieke, je kinderen, vangt de visite op en communiceert met de hulpverleners. Mantelzorg vergt veel van je, zowel lichamelijk als emotioneel. Toen ik mantelzorger was van mijn man doordat hij de diagnose kanker kreeg had ik graag een coach gehad. Een coach die er alleen voor mij was en waar ik mijn hart kon luchten zonder iemand pijn te doen of te belasten met mijn verdriet.

Loop jij tegen je grenzen aan en ga je er voortdurend overheen. Loop je op je tandvlees maar moet je wel door anders stort alles in. Zet jij letterlijk en figuurlijk je schouders eronder en heb je chronisch pijn in je nek en schouders? Dan is het hoog tijd om hulp in te schakelen en op een rijtje te zetten wat jij anders kan organiseren zodat er tijd overblijft voor jou.

De ondersteuning die ik bied geeft je lucht en ruimte waardoor je de zorg voor je naaste gemakkelijker en langer volhoudt. Je leert je grenzen kennen en ze aan te geven zodat je meer in balans blijft en je meer energie overhoudt. Of je nu voor je partner, kind, ouder of andere dierbare zorgt, je bent van harte welkom in mijn praktijk voor een steun in de rug!

Ondersteuning voor Mantelzorgers: Gun je zelf dat moment van aandacht

Ik geef je tips en handvatten vanuit mijn ervaring als mantelzorger en als professioneel coach. Ik begeleid jou bij de vragen die jij hebt. Mijn coaching is persoonlijk, praktisch en doelgericht. Tijdens de ondersteuning van mantelzorgers maak ik gebruik van diverse coachtechnieken en van de methode “Bordje Vol”

Bordje Vol

ondersteuning voor mantelzorgers

Bordje Vol geeft mantelzorgers spelenderwijs inzicht in hun leven. Wat zijn energievreters en energiegevers, welke veranderingen zijn wenselijk en wat helpt daarbij? Nieuwsgierig geworden naar deze speelse methode waarmee je serieuze stappen kunt zetten? Neem dan contact met me op. Meer weten over mijn aanpak in het coachen, klik hier

 

 

Wandelcoaching

Wanneer het kan gaan we naar buiten en maak in mijn begeleiding gebruik van de natuur. Hier vind je rust welke je goed kunt gebruiken in een wereld waarin tijd en aandacht voor jezelf er vaak bij inschiet. 

Ondersteuning voor mantelzorgers in de regio Eemland werk ik samen met Leef3.nu. Heb jij een mantelzorgpas van de gemeente Amersfoort, dan kun je hier gebruik van maken voor een workshop Bordje Vol of een wandeling. Klik hier voor meer informatie.

Mantelzorgen is: Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten en de hulp aan instellingsbewoners zijn meegenomen. Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp. (Definitie Sociaal cultureel planbureau).

 
Lifecoaching voor mantelzorgers
Van draaikolk naar rustiger vaarwater voor mantelzorgers