Ondersteuning voor mantelzorgers

Ondersteuning voor mantelzorgers

Ondersteuning voor mantelzorgers, de helpende hand waardoor je het mantelzorgen langer volhoudt!

Mantelzorgen is: Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten en de hulp aan instellingsbewoners zijn meegenomen. Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp. (Definitie Sociaal cultureel planbureau).

Mantelzorg is meer dan de praktische hulp. Je steunt de zieke, je kinderen, vangt de visite op en communiceert met de hulpverleners. Mantelzorg vergt veel van je, zowel lichamelijk als emotioneel.

Loop jij tegen je grenzen aan en ga je er voortdurend overheen. Loop je op je tandvlees maar moet je wel door anders stort alles in. Zet jij letterlijk en figuurlijk je schouders eronder en heb je chronisch pijn in je nek en schouders? Dan is het hoog tijd om hulp in te schakelen en op een rijtje te zetten wat jij anders kan organiseren zodat er tijd overblijft voor jou.

De ondersteuning die ik bied geeft je lucht en ruimte waardoor je de zorg voor je naaste gemakkelijker en langer volhoudt. Je leert je grenzen kennen en ze aan te geven zodat je meer in balans blijft en je meer energie overhoudt.

Ontdek de kracht van het delen van ervaringen tijdens een van de wandelingen voor mantelzorgers. deze organiseer ik elke tweede dinsdag van de maand in het mooie natuurgebied Den Treek. Gun jezelf dit moment .

Ondersteuning voor Mantelzorgers: Gun je zelf dat moment van aandacht

Ik geef je tips en handvatten vanuit mijn ervaring als mantelzorger en als professioneel coach. Ik begeleid jou bij de vragen die jij hebt. Mijn coaching is persoonlijk, praktisch en doelgericht. Tijdens de ondersteuning van mantelzorgers maak ik gebruik van diverse coachtechnieken en van de methode “Bordje Vol”

Bordje Vol

BordjeVol geeft mantelzorgers spelenderwijs inzicht in hun leven. Wat zijn energievreters en energiegevers, welke veranderingen zijn wenselijk en wat helpt daarbij? Meer weten over mijn aanpak, klik hier

ondersteuning voor mantelzorgers
De methode Bordje Vol