Partnerverlies

Partnerverlies

Wanneer je partner wegvalt en jij alleen verder moet…hoe doe je dat?

Praten over partnerverlies of je partner nu is overleden door ziekte of plotseling, vanaf dat moment sta je er alleen voor. Ook al heb je veel steun en lieve mensen om je heen, het gemis kan behoorlijk eenzaam voelen. Overdag houd je je groot, heb je afleiding maar in dat grote lege bed komen de tranen. Het voelt alsof je alleen op de wereld bent en de enige die dit meemaakt. En wanneer je het gevoel denkt te hebben dat het best goed gaat kan de rauwe pijn van gemis plotsklaps weer toeslaan, ook na een hele tijd.

De liefde blijft…

Liefde voelen verdwijnt niet door het overlijden van je partner. Wel kunnen er veel verschillende andere emoties om de hoek komen kijken. Het onwerkelijke gevoel dat je bekruipt, boosheid op wie of wat dan ook, misschien zelfs een schuldgevoel…”wat als ik…” Opluchting omdat na een lang ziekbed de pijn voorbij is. Het kan allemaal maar hoeft niet, rouwen is heel persoonlijk en daardoor kan het ook eenzaam voelen en misschien vraag je je af of je het wel goed doet.

Je hoeft het niet alleen te doen

Kom ervaren, delen en ontvangen op avonden waar geen gevoel te gek is, waar lachen en huilen samen gaan en er koffie, thee en praktische, leuke oefeningen klaarstaan voor steun, kracht en troost.

Vanaf 20 september ben je welkom in mijn praktijk om met anderen die hun partner hebben verloren bij elkaar te komen en je gevoelens en ervaringen te delen. Ontvang begrip en warmte van anderen die voelen en weten waar jij tegenaan loopt.

Of wandel mee op woensdagochtend en ervaar de kracht van het delen en de helende werking van de natuur.

Praten over partnerverlies

Praatavonden met anderen van wie de partner is overleden

Hoe: met een vaste groep (minimaal vier en maximaal acht deelnemers)

Wanneer: Zes maal op dinsdagavond, van 19.30 tot 21.00, een keer in de 14 dagen met een vaste groep. Start is op 20 september. Vervolgdata: 4 oktober, 18 oktober, 1 november, 15 november en 29 november. Voor andere mogelijke dagdelen en data neem je even contact op.

Kosten: 10 euro per avond

Wandelingen partnerverlies

Naast de begeleiding in een vaste groep organiseer ik elke woensdagochtend om 9.30 tot 11.00 uur wandelingen. Vanaf 12 oktober ben je van harte welkom om mee te wandelen, te luisteren en te praten met anderen die, na overlijden, zonder hun partner verder moeten. Ik loop altijd met je mee ongeacht het aantal aanmeldingen. Onderweg krijg je een oefening of opdracht aangereikt welke je verder ondersteunt in het eenzame proces dat rouwen heet. Voor 5 euro per wandeling ben je verzekerd van een ervaringsdeskundig en professioneel luisterend oor en ondersteuning.

Wandel mee, of dat nu een keer is of vaker, ervaar dat erover praten lucht geeft en voel de steun, troost en kracht van lotgenotencontact.

Voor aanmelden of meer informatie stuur je een mailtje of bel je met mij, ervaringsdeskundig begeleider en professioneel aangesloten bij het kwaliteitskeurmerk coachen bij kanker.

 

Praten over partnerverlies
Praatavonden partnerverlies